-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16504 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

از ديدگاه اسلام چه كسي حق قضاوت دارد؟

همان گونه كه حكومت و حاكميّت بنابراصل مسلّم «توحيد افعالي» به خداوند باز ميگردد، حقّ داوري نيز از آن كساني است كه او اجازه فرموده است.



«توحيد افعالي» ميگويد همة كارها به سوي خدا باز ميگردد، و توحيد «خالقيّت» ميگويد همه چيز در اين عالم از او نشأت ميگيرد، و« توحيد حاكميّت» كه ازشاخههاي توحيدي خالقيّت است ميگويد حكومت مخصوص پروردگار است و همين امر سبب ميشود كه در قلمرو حكومت خدا داوري و قضاء نيز از آن او باشد و از آن كساني كه او داوري آنها را مجاز شمرده است.



از سوي ديگر «توحيد اطاعت» ميگويد تنها فرمان خدا، و فرمان كساني كه فرمانشان به فرمان خدا باز ميگردد، مقبول و مطاع است، بنابراين در احكام قضائي نيز حكم و فرماني قابل قبول است كه به اذن پروردگار باشد.



اگر از اين ديدگاه به جامعة انساني بنگريم، مبدأ حقّ داوري و قضاوت بسيار روشن خواهد بود و در تشخيص آن هرگز سرگردان نخواهيم شد، زيرا نگاه به نقطهاي ميدوزيم كه هستي از آن جا سرچشمه ميگيرد و آفرينش ما از سوي او و فرمان در همه جا فرمان اوست؛ بنابراين بايد هميشه بكوشيم كه محاكم قضائي ما به فرمان او بر گردد، مشروعيّت خود را از ناحية او كسب كند و رنگ الهي به خود بگيرد.



ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ




پيام قرآن ج 10


حضرت آيت الله مكارم شيرازي و ساير همكاران

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.